Условия за продажба

Продажбата на продуктите, предлагани на уебсайта www.vistaexpert.it, се урежда от следните Общи условия за продажба.

 Уебсайтът www.vistaexpert.it е собственост на компанията MEETING s.r.l. UNIPERSONALE, със седалище Via Pozzillo Z.I. Ponteselice – 81100 Caserta – P.I. 02964400614, вписан в Регистъра на фирмите в Казерта, . REA CE-208683, тел. 0823.455954
Meeting s.r.l. може да прави промени или допълнения в тези Общи условия по всяко време, считано от датата на публикуване на сайта. Във всеки случай клиентът ще бъде обвързан изключително от Общите условия в текста, който е в сила към момента на съответната покупка.
Клиентът, изпращайки поръчката за покупка, потвърждава, че е разгледал внимателно тези Общи условия. В тази връзка, Meeting s.r.l. препоръчва на клиента да изтегли, запази или отпечата Общите условия, които са в сила към момента на изпращане на поръчката за покупка. Препращането на поръчката за покупка предполага пълно запознаване и изрично приемане на тези Общи условия.

 
Процедура за покупка

Всеки избран от потребителя на сайта продукт може да бъде разгледан на специална уеб страница, която съдържа описание, цвят, фотографски изображения и подчертава единичната цена (с включен ДДС).
Клиентът, като избере артикулите, които го интересуват, ще добави тези продукти в Количката.
Клиентът е длъжен да провери точността на съдържанието на Количката, преди да потвърди поръчката, като попълни формуляра за онлайн поръчка за покупка въз основа на инструкциите за процедурата за покупка, предоставени на съответната страница на сайта и потвърди, че е прочел и приел тези Общи Условия.
Потвърждението на поръчката представлява доказателство за приемането от страна на клиента на разпоредбите, посочени в настоящите Общи условия.

Продуктите за продажба на уебсайта www.vistaexpert.it се закупуват директно от MEETING s.r.l. UNIPERSONALE в модни къщи, производители и оторизирани търговци.
MEETING не продава употребявани, нередовни или продукти с по-ниско качество според съответните стандарти, предлагани на пазара. Характеристиките на продуктите са изброени в съответните продуктови листове.
Въпреки Meeting s.r.l. непрекъснато приема мерки, за да гарантира, че снимките, показани на сайта, представляват възможно най-вярно възпроизвеждане на реалните продукти, винаги е възможно да възникнат някои отклонения поради техническите характеристики и качеството на цветовата разделителна способност на терминала или екрана използван от клиента. Вследствие на горепосочените технически причини, Meeting s.r.l. не поема никаква гаранция и отговорност за абсолютната точност на графичните изображения на продуктите, показани на сайта.

Meeting s.r.l. си запазва правото да откаже поръчки за покупка от клиент, който Meeting s.r.l. счита за неподходящо да изпълнява задълженията си, както в случая, например, на предходно нарушение на договорните разпоредби за онлайн покупки през сайта.

 
Купете контактни лещи


Покупката на контактни лещи е насочена само към тези, които вече използват контактни лещи. С потвърждаването на поръчката купувачът декларира, че това, което прави, не е първата му покупка и че няма проблеми с поносимостта при използването на контактни лещи.

 Отговорност


Всички продукти се проверяват внимателно преди изпращане, като се гарантира тяхната цялост.
При доставка на стоката клиентът трябва да провери дали продуктите са непокътнати и отговарят на това, което е поръчал. В случай, че продуктите не съвпадат с закупените, просто съобщете за това по имейл на ecommerce@vistaexpert.it и ние ще заменим продуктите или ще ги върнем.
Искането на клиента за замяна или връщане трябва да бъде съобщено в рамките на 30 дни след получаване на стоката.
www.vistaexpert.it не носи отговорност за закъснението и/или не доставката на продукта, за който носи отговорност използвания куриер.

 Цени


Всички цени, включени в сайта, освен ако не е посочено друго, са с ДДС.
За изпращане до страни извън ЕС, цената не включва никакви мита, които трябва да бъдат заплатени на куриера


  Гаранция на продукта

Всички продавани продукти са обхванати от правната гаранция на производителя за съответствие за период от 24 месеца, считано от датата на доставка на продукта.
Ако се открият производствени дефекти, те трябва да ни бъдат докладвани.
Продуктът ще бъде заменен с идентичен или, ако това не стане, клиентът може да реши дали да го замени с еквивалентен или да поиска връщане.

 
Доставка и наличност на продукта


Клиентът потвърждава, че наличните наличности на продуктите, предлагани от Meeting s.r.l. чрез сайта са ограничени.
Продуктите, които се считат за налични за закупуване от клиентите, могат да бъдат разгледани на сайта.
Понякога може да има проблеми с наличността на определени продукти.
На клиента ще бъде предложена възможността да избира между да направи поръчка за различен артикул или да анулира цялата или отделна поръчка.
Ако клиентът избере да отмени цялата поръчка, кредитна карта няма да бъде таксувана.
В случай, че дебитът вече е направен, той впоследствие ще бъде сторен.
Meeting s.r.l. си запазва правото да променя или актуализира предлаганите на сайта продукти по всяко време, без предизвестие.
За всеки продукт на този сайт, наличността и времето за доставка са посочени със следните терминологии:
- изпраща се 24 часа: това означава, че продуктът е наличен в нашия централен склад, изпращането се извършва в рамките на 24 часа;
- 10 работни дни: В този случай продуктът не присъства в нашия склад и е поръчан от нашите доставчици. В повечето случаи продуктът се доставя в рамките на 10 работни дни, но при липса на наличност от доставчици ние ще посочим времената за изчакване или липсата на продукта и ще попитаме купувача дали да анулира поръчката или да промени продукта.
- При поръчка: в този случай продуктът може да не е наличен за покупка и се поръчва при поискване, обикновено поръчката се обработва за 10-20 работни дни
- Не е наличен: продуктът в момента е излязъл от производство и може да не е наличен за закупуване
Изпращането на продуктите става само след заплащане на поръчката, а не от нейното получаване. В случай на плащане по банков път, пратката се извършва само след заплащане на сумата (изпращането на счетоводството не е валидно), дори ако посочените срокове за доставка са 24 часа.

Всички поръчки, получени от петък, след часа на затваряне на кол центъра, в неделя или официални празници, обработката се извършва от първия следващ работен ден, като в този случай сроковете за доставка се изчисляват от началото на обработката на поръчката.
За изпращане до страни извън ЕС, разходите за доставка не включват никакви мита, които трябва да бъдат заплатени на куриера
ВАЖНО Посочените времена за доставка във всеки случай трябва да се считат за ориентировъчни, тъй като са обект на фактори, които правят невъзможно точното определяне. Затова препоръчваме да се свържете с нас по време на покупката, за да проверите действителната наличност на продуктите.


Връщане и подмяна


Покупките на нашия сайт са предмет на разпоредбите на Законодателен декрет н. 185 от 22.05.1999 г. и от Законодателен декрет н. 50 от 15.01.1992г
Meeting s.r.l. си запазва, по свое усмотрение, правото да не продължи с изпращането на стоката, дори и след приемане на поръчката, в случай на аномалии в получената поръчка или за неправилно изчислени суми.
За всякакви съмнения се свържете с нашия отдел за обслужване на клиенти на n. тел. 0823 45 59 54 или изпратете имейл на ecommerce@vistaexpert.it
Правото на отказ без посочване на причини може да бъде упражнено от клиента в рамките на 30 дни от датата на доставка на продуктите.

 
Meeting s.r.l. се задължава да възстанови цената на върнатия продукт, във възможно най-кратък срок, и във всеки случай в рамките на 30 работни дни от датата на получаване на връщането на място, при условие, че продуктите са върнати непокътнати и неизползвани, заедно с оригинала опаковка / опаковка и гаранционната пломба, които трябва да са непокътнати.

 
Условия за възстановяване/връщане


При връщането ще бъде възстановена само цената на закупените продукти, с изключение на разходите за доставка и наложен платеж.
Разходите за доставка в случай на връщане се таксуват от купувача, с изключение на покупки, направени чрез услугата PayPal, и чрез собствен куриер, прочетете условията за ползване тук.
Безплатната смяна на очилата се прилага само веднъж на поръчка, за всякакви по-нататъшни заявки за смяна цената на връщането се таксува от клиента.
За връщането, разходите за събиране и връщане се таксуват от клиента, който може да реши дали да използва собствен куриер или да използва наш куриер, като изпрати предплатен етикет за доставка. В този случай цената е 9,90 евро. В случай, че клиентът реши да разчита на своя куриер, от съществено значение е да съобщи кода за проследяване на пратката. Не поемаме отговорност, ако този код не ни бъде предоставен.
Възстановяването на сумата ще се извърши чрез кредитиране по същия начин, по който е направена покупката, а Meeting s.r.l. ще уведоми клиента по имейл.
Meeting s.r.l. ще провери дали върнатите продукти действително са в първоначалното си състояние; ако върнатите от клиента продукти са повредени, без гаранционен печат, непълни, повредени и/или замърсени, те няма да бъдат възстановени.

 
Липса на съответствие


В момента на доставката клиентът трябва да провери продуктите, за да се увери, че отговарят на поръчаните артикули. Всяка аномалия, открита при доставката (например: подправяне или повреда на опаковката, повредени продукти, липсващи артикули и т.н.) трябва да бъде посочена в документа за доставка под формата на изрична резерва, подписана от клиента.
Ако продуктите не отговарят на поръчаните, клиентът е длъжен своевременно да информира Meeting s.r.l. чрез Обслужване на клиенти и има право да изиска изпълнението на поръчката при връщане на полученото, или, в случай на липса на поръчаните продукти, да поръча различни артикули от едно и също естество или алтернативно, да бъде възстановена всяка разлика в цената или да анулирате цялата поръчка.

Meeting s.r.l. носи отговорност и в случай на несъответствие на продуктите, както е посочено по-долу.
Гаранцията за съответствие на продуктите е валидна при условие, че дефектът възникне в рамките на 24 месеца от датата на доставка на продуктите и че клиентът представи официална рекламация в рамките на максимален срок от 2 месеца от датата, на която е открил дефекта.
В случай на несъответствие на продуктите, клиентът има право да ги възстанови безплатно, като замени същия или еквивалентен продукт.
В случай, че клиентът не е доволен от направената покупка, можете да поискате, в рамките на 30 дни от доставката, връщане или замяна на закупените продукти.
След като получим продуктите за връщане или замяна, ние ще възстановим цялата сума на продуктите или ще заменим закупените продукти с други, избрани от клиента, като ни плащаме само за всякакви разлики в сумата за заменените продукти.
Покупките на нашия сайт са предмет на разпоредбите на Законодателен декрет н. 185 от 22.05.1999 г. и от Законодателен декрет н. 50 от 15.01.1992г
Vistaexpert.it си запазва, по свое усмотрение, правото да не продължи с изпращането на стоките, дори и след приемане на поръчката, в случай на аномалии в получената поръчка или за неправилно изчислени суми.